Naar de inhoud springen

Nostalgie

Grappig. Af en toe vind ik mezelf grappig, soms lach ik met mezelf (ik kan dat) maar meestal om m’n eigen dommigheid. Maar na het lezen van een oeroude blog, die ik ooit een blauwe maandag had aangemaakt, vind ik mezelf nog grappiger. Ja, jongens… dat zeg ik gewoon eerlijk. No shame in my game. Met heel veel passie, waarschijnlijk, heb ik die blog Mijn Febflob genoemd… Tsja, weet ook niet zo goed wat ik daarover moet zeggen. Om jullie ook af en toe te laten lachen (of niet), zal ik af en toe wat posts plaatsen van die blog om jullie hersenen te kietelen.

Nou vooruit… hier is er één uit april 2009. Och heden… pretentieus zijn vond ik overduidelijk geen slechte eigenschap.

Le Maquillage

Grootheidswaan is wel handig. Maar het helpt je niet door diepe dalen heen. Dus het komt er op neer dat je eigenlijk niks aan grootheidswaan hebt. Want wat heb je nou aan een eigenschap wat je niet uit je dalen kan halen. Nou… wat heb je eraan? Juist ja, helemaal niks, nada, noppes, niente. Dat is dus mooi klote. Vooral wanneer je verder niks hebt wat je uit die dalen kan halen. Het enige wat soms een beetje helpt is jezelf een beetje mooi maken.
Make up ofwel maquillage (die Fransen weten wel hoe ze dingen mooi kunnen laten klinken) ofwel schmink zoals onze zuiderburen zouden zeggen. En dan het liefst hoe duurder hoe beter. Dagcrème van La Mer, mascara van Dior, foundation van Chanel, een glossje van Sisley en dan een blush van Shisheido en dan lekker smeren. Oh en vergeet niet om jezelf te verzuipen in een parfum van Chopard zodat iedereen weet dat je net een fles parfum over je hoofd hebt gegoten. Niet dat andere merken, de wat goedkopere, slecht zijn. In tegendeel zelfs, maar het voelt gewoon fijn om 65 euro op je gezicht te gooien.

Stel je voor, kloddertje hier, kloddertje daar, als achtergrondmuziek Vive la fete met Maquillage (ook al houden zij volgens het liedje er juist niet van) en voila… je bent ineens een stuk mooier, nu vraag ik mij soms serieus af of mensen wel in de spiegel hebben gekeken wanneer ze die ochtend hun make-up op deden, maar dat is weer een ander verhaal. Je bent mooier en je hebt weer voeding voor je grootheidswaan. Grootheidswaan op peil en je schoonheid weer op peil….hup meteen uit je dal. Dat is het antwoord.

Was dat maar waar, oh well… a girl can dream, can’t she?! Ik weet heus wel dat dat niet zo is, maar soms is dat toch zo verdomde fijn om in die spiegel te kijken en dan denken: “Nou, ik voel me kut, maar ik zie d’r vandaag in ieder geval wel fantastisch en geweldig uit.” Mag je best van jezelf denken hoor! Doe ik soms ook, soms denk ik ook het tegenovergestelde. En dat geeft ook niet, dan zwelg ik heerlijk en dramatisch in m’n zelfmedelijden. Gelukkig is dat alleen maar tot het moment ik de maquillage ontdek. Kortom grootheidswaan en maquillage…. the freakin’ perfect combination!

Facebook Comments
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *