Naar de inhoud springen

Love in a mug!

Chocolateee

“Wist je dat er ook cakejes gemaakt kunnen worden in een mok?” Ik: “Oh?” Collega:”Ja, echt. Twee minuten in de magnetron en het is klaar.” Ik: “Yeah right, ik geloof er niets van!” Dit was een gedeelte van een gesprek tussen mij en een collega. Het heeft mij aan het denken gezet. Hoe dan? Is het lekker? Nou… potdomme het is echt! Pinterest, tumblr en google zijn mijn beste online vrinden en zij gaven mij verschillende recepten van cakes in een mok. Who the fuck knew, right?!
Dus aan het klutsen geslagen en een mok vol in de magnetron et voila. Hierboven het resultaat! Vreselijk lekker, vooral wanneer het nog warm is met een beetje vanille ijs. Delish! Ook eten? Doe dan het volgende:

benodigdheden:
4 eetlepels bloem
2 eetlepels suiker (ik heb rietsuiker gebruikt)
1 theelepel vanille suiker
3 eetlepels magere melk (hoewel ik volle melk heb gebruikt)
3 eetlepels cacaopoeder (achteraf lijkt 2 eetlepels mij lekkerder)
1 geklopt ei
1 eetlepel (zonnebloem) olie
kwart theelepel bakpoeder
kwart theelepel zout

let wel: ik gebruik dit voor mijn hoeveelheden.

Hoe?
Gooi alles in een bakje en mixen maar. Giet alles in een mok en zet het in de magnetron op 700 watt. Anderhalve minuut later… et voila. Mocht het nog niet helemaal goed zijn laat het dan nog 30 seconden in de magnetron draaien! Ook handig en leuk is het om in kleine ouderwetse koffiekopjes te doen. Dit recept is voldoende voor 4 kleine kopjes… ongeveer… pak ‘m beet… denk ik. 🙂

Facebook Comments
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *