Naar de inhoud springen

De man en de bootie

In mijn hoofd ben ik vreselijk fashion forward en moet iedereen aantrekken waar ze zich prettig bij voelen. Wil jij je nike air max aan onder je Balenciaga, be my guest. De één vind dat heiligschennis, mij doet het niets. Maar de laatste tijd zie ik een bepaalde trend waar ik mij zowaar aan irriteer. Nee, het zijn niet de witte driekwart leggings (soms met afgewerkt met een kantje), daar heb ik me bij neergelegd. Die trend zit gewoon vastgeroest bij sommige leggingdragers onder ons. Mensen die zo’n legging dragen kan ik nu al wel recht in de ogen aankijken in plaats van dat ik naar hun witte legging staar. Dus dat is klaar.

Nee, het gaat om de man en de bootie (Niet booty, get your mind out of the gutter, jullie boefjes). Mannen die hun half hoge booties/ laarsjes (verschrikkelijk woord: booties) of hun half hoge gympen met die afschuwelijke flap (à la Nick en Simon) over hun broek dragen. Ja… óver hun broek ja. We hebben het dus over volwassen mannen hier hè?! Dat dat even duidelijk is. Op de één of andere manier kan ik er niet geen aandacht aan geven. Bizar.
Vergeet niet dat deze aardige jongens vaak ook nog een net iets te strak v-hals shirtje op hun spijkerbroek dragen. Ik zal een groepsfoto van hen voor jullie visualiseren: De één met een roze fitted v-hals shirt, de ander een groene en weer een ander heeft een blauwe aan en ga zo maar door. Het beetje borsthaar wordt trots geëtaleerd door een wat schriele jongen, waar het borsthaar bij de (quasi)bodybuilder met hetzelfde shirt netjes is weggeschoren. Enfin, met al die vrolijke kleurtjes hebben ze uiteraard hun bruine booties of de flap van hun half hoge Nike Dunks over de broek. Zo werkt dat immers. Beeld duidelijk? Mooi!

Kijk dat die pubers dat nou doen… ach. Die moeten nog leren van hun fouten. Zij schamen zich verrot wanneer ze foto’s terug zien van die tijd dat ze hun gympen en/ of laarzen zo hebben gedragen. Dat schaamrood wordt nog roder op de kaken wanneer ze zien dat er nog een randje sok te zien is, witte sportsok welteverstaan.

Een paar jaar geleden was er een styliste, Dyanne Beekman genaamd, die het nodig vond om ervoor te zorgdragen dat haar clienten, zowel vrouwelijk als mannelijk, hun gympen/ booties zo gingen dragen. Want dat was zo lekker casual. Maar dat was een paar jaar geleden… Een paar jaar geleden, Nick èn Simon. En toen kon het mij ook al niet bekoren. Het heeft iets raars om volwassen mensen (op Run DMC na uiteraard) hun gympen te zien dragen alsof ze 15 zijn. Of ligt dat aan mij? Op de een of andere manier roept het die associatie bij mij op. Je bent natuurlijk zo jong als je je voelt, maar wanneer je de 25 bent gepasseerd wil je je echt niet meer 15 voelen. Hoop ik.

Kijk, natuurlijk zijn er uitzonderingen van mannen waar het wel bij staat. Al moet ik die nog zien. Hoewel Bruce Willis met zijn Uggs over z’n kapotte spijkerbroek semi-nonchalant over straat loopt en doet alsof hij de meterslange zoomlenzen van de paparazzi niet ziet, mij toch wel wat doet op een positieve manier. Maar goed, laten we dat onder ons houden anders gaan mensen nog denken dat ik hypocriet ben.

Vind me een zeur, vind me onredelijk, vind me een aansteller. Maar ik weet verdomde zeker dat er een paar van jullie ook zo denken, maar niets durven te zeggen. Geen zorgen, I’ll be your spokesperson.

Dus als jullie het niet erg vinden ga ik nu de hort op met de flap van mijn gympen, die eigenlijk booties zijn dus hybride gympen, over mijn broek. Hell Yeah!

Eén!

Facebook Comments
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *