Naar de inhoud springen

Chocolatie

IMG_5608kopie

Let’s go! Go bake! Do it! Yeah baby!

Waarom die enthousiasme? Waarom niet? De zon schijnt, bijna kerst, je bent een dag vrij, uitgeslapen, niets nuttigs te doen; redenen genoeg om koekjes te gaan bakken!
Zo langzamerhand zou je moeten weten dat ik niet van al dat ingewikkelde of langdradige ben, dus wees niet bang om dit recept uit te proberen. Dit recept vind je trouwens zo’n beetje overal op het internet. Doe es gek en go bake, living on the edge hiero!

Ok, dus what’s the deal? Wat heb je nodig? Dit:
1 ei
2 eetlepels cacaopoeder
75 gram rietsuiker
75 gram boter
150 gram zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel bloem

Geen weegschaaltje? Pak nu 2 euro (maximaal), loop (of rij) naar de action, xenos of iets dergelijks en schaf er eentje aan. Waarschijnlijk krijg je nog een euro terug ook nog.

Wat ga je doen?
Gooi alle ingrediĆ«nten (behalve die eetlepel bloem) in een kom en begin meteen het deeg te kneden totdat je er een bolletje van kan maken. Wanneer dat kan laat je het bolletje deeg in de kom, theedoek erover en laat 30 tot 45 minuten rusten in de koelkast. Nadat het deeg gekoeld is, rol (ik heb geen deegroller, dus ik heb het deeg gewoon met mn handen platgeslagen) je het deeg uit tot ongeveer 3/4 tot 1 centimeter dikte. Vergeet niet om je bloem uit te strooien op je werkplank/ aanrecht, anders blijft het deeg plakken, maar daar hadden jullie al aan gedacht of niet? Dan pak je je figuur uitsteek dingetjes (ik heb een lepel gebruik, want ik doe niet aan die uitsteekdingen) en ga je los. Wanneer je je stukjes deeg klaar hebt leg je ze in een voorverwarmde oven van 180 graden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Na 15 minuten zijn ze lekker en klaar! Uiteraard moet je wachten tot ze afgekoeld zijn, dan zijn ze lekker knapperig. Maar dat ene koekje die nog net niet knapperig is maar wel warm… oef. Delish!

Eet!

Facebook Comments
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *