Naar de inhoud springen

Tjokkolattee !

IMG_5684

Zo’n beetje 80 procent van de bloggers beginnen hun jaar met het posten van goede voornemens en al dat soort gezeur. Prima, moeten ze ook allemaal zelf weten. Voornemens waarvan zeker meer dan helft van die mensen het niet red of whatever. Beetje overdreven allemaal. Ik merk het ook in winkels… mensen lopen met tassen vol met nieuwe sportkleding omdat ze het dan toch weer gaan proberen om die ‘kerst’ kilootjes eraf te sporten. Lieve mensen, die kilo’s zaten er voor de kerst ook al wel aan hoor. Anywho…

Omdat iedereen zelf mag weten hoe ze hun nieuwe jaar beginnen, begin ik het jaar op mijn blog met food! Muffins welteverstaan… chocolate (lees: tjokkolattee) muffins my friends! De Kerstman was lief voor mij afgelopen kerst en heeft mij onder andere verwend met een kookboek van Donna Hay (Fast, Fresh & Simple). En potdorie, fast en simple it is. Hoppa zo klaar. Uiteraard heb ik het een en ander op mijn eigen manier gedaan zoals blueberrys vervangen door chocola en nog wat andere dingen… duh.

Ok, let’s get to business!

375 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
175 gram rietsuiker
125 ml melk
125 ml olie
1 ei
1 vanillepeul
100 gram pure chocola


Gooi alle droge ingredienten alvast in een grote kom. Klop de melk, olie, vanille en het ei op in een andere kom tot het luchtig is. Wanneer je dat hebt gedaan giet je dat bij je bakpoeder, suiker en meel. Mix it all up baby! Denk niet dat je een waterig beslag krijgt (als bij pannenkoeken of iets dergelijks), want dat gebeurt niet. Wanneer het allemaal mooi tot een goeie drap is geroerd doe je de stukken chocola er door en verdeel je ze in je met muffinpapiertjes versierde bakblik. 35 minuutjes in de oven en je hebt verdomd lekkere muffins in elkaar geflanst!

Enjoy lieve mensen!

Facebook Comments
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *