Naar de inhoud springen

alweer eten? ja!

Lezer A: “Potdorie man, lijkt wel een of ander vreetfestijn hiero.” Lezer B: “Ja man, maar wel cool. Ik hoop dat ze een keer een goed recept voor lekkere dikke Amerikaanse pannenkoeken op deze blog gooit.” Schrijfster van deze blog: “Yo lezer A… anders ga je toch lekker een eind jenke jongen. Lezer B, maar natuurlijk man. Als een halve Amerikaan (insert volkslied) hoor ik dat te weten. Geen zorgen makker, hier een lekker receppie voor je.”

Hier dus…

food!
food!

Wat heb je nodig? Nou… ditte:

2 tot 2,5 cup speltmeel
1 ei
1 scheutje amandelmelk
1 theelepel himalaya zeezout
3 theelepels bakpoeder
2 theelepels rietsuiker
5 druppels pandan pasta
1 dopje vanille extract
1 eetlepel gesmolten boter
1 klont(je) roomboter
1 (flinke) scheut maple syrup
2 eetlepels kokosolie

Gooi alle ingredienten (behalve de roomboter en maple syrup) in een kom en roer, mix, schudt… whatever rocks your cookie. Wanneer alle ingredients samen zijn gekomen tot een lekker beslagje, laat het dan even 5 minuten rusten. In die vijf minuten doet de bakpoeder z’n ding en kan jij in de tussentijd je head boppen op deze gouwe ouwe van ice cube.

Klaar met headboppen? Mooi, giet wat beslag in een hete pan waarin je al een beetje kokosolie heet hebt laten worden. Ik gebruik gewoon een lepel… gebruik wat je wil gebruiken. Het pannekoekje is klaar om omgedraaid te worden zodra er gaatjes zichtbaar worden en het koekje een beetje is gerezen. Een klein minuutje wachten en het is done! Maak een mooi stapeltje van de pancakes, giet er wat maple syrup over en maak het af met een lekkere klont roomboter. Bliss!

Ook lekker… gooi een geprakte banaan door je beslag en stukjes pure chocola met zeezout. Yum. Laat dingen weg, voeg dingen toe. De keuze is reuze en bijna alle combinaties zijn prima te nassen!

Let wel, de hoeveelheden van de ingredienten zijn bij benadering. Nog nooit, maar dan ook nog nooit heb ik, tijdens het maken van deze knakkers, de hoeveelheden gemeten van dit recept. Ik gok dat dit wel goed moet gaan, zelf doe ik de hoeveelheden afmeten gewoon uit de losse pols. Los polsje.

Liefde!

Facebook Comments
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *